Monday, 6 August 2018

Worst thing in the world is...


Last night, i didnt get to sleep at all. Almost every night i get bad thoughts about my parents dying and i always cry and i cant sleep. Penatnya fikir perasaan ni. Kalau duduk sorang2, I imagine my mom and dad dead. Lepastu mulalah menangis tanpa henti. If  teringat ibu ayah, cepat2 tadah tangan doa, moga Allah ampunkan dosa ibu ayah dan tarik nyawa mereka tanpa mereka perlu rasa segala kesakitan yang ada dekat dunia ini.Tiada harta yang paling berharga dekat dunia ni, melainkan ibu bapa. Andai kata, Allah nak tarik nyawa mereka pada waktu dimana aku tak rela untuk kehilangan mereka ketika itu, aku harap sangat aku redha dengan pemergian mereka.
Aku jarang doa kesembuhan penyakit aku, sebab aku terlalu sibuk doa buat ibu ayah. Antara doa yang takkan putus dari mulut dan minda aku. Lagi aku banyak menaip tentang ini, lagi aku rasa sedih dan murung. Kehilangan memang sesuatu yang menyakitkan... 





P/s: malam tadi dengar ibu batuk tanpa henti pukul 1 pagi. ya Allah, aku lagi sanggup dapat batuk tu balik dari tengok any of my family sick. The worst thing in the world is watching someone you love suffer in pain when there s nothing you can do to stop it....
























No comments:

Post a Comment

Worst thing in the world is...

Last night, i didnt get to sleep at all. Almost every night i get bad thoughts about my parents dying and i always cry and i cant sleep....