Posts

Showing posts from January, 2015

Journer To Heal : Hospital Serdang.

Image
Lapar. haih. 
K dah. kita start cerita yuk !

Buat kali pertama aku dimasukkan ke hospital. Kalau orang lain takut, tak pula bagi aku. Sebab aku excited! Bukan senang nak masuk hospital. Bukan sesaja. Aku anggap apa yang aku lalui ni adalah sebuah pengalaman berharga gituw hengko!.  Masa nak check in, nurse ambil berat dan tinggi , lepastu pilih katil. Boleh pula mak aku request nak katil tepi tingkap. Nasib baik ada kosong. Sepanjang aku berada di hospital, mak aku yang teman. Tapi, pukul 9 malam ibu dah tidur. Maka terkulat-kulatlah aku keseorangan mendendangkan syair kita di ufuk asmara. 



Dah over kau. 3 hari 2 malam aku bermalam di Hospital serdang.

Okay, mood mengajar aku dah datang dah … *libas rotan *


Apa itu CT GUIDED BIOPSY?
Dia sama je macam CT SCAN. Tapi dia ada cucuk-cucuk siap. (Lapar pulak  aku rasa bila cakap cucuk. Aku terbayang sate. Haha.)


Kenapa kena buat CT GUIDED BIOPSY?
Sebab nak ambil sampel dekat ketumbuhan. Nak tengok sama ada sel kanser atau sel tisu biasa atau seba…